Maakaup | Õunahooaja kõrghetk on käes ja puud viljadest lookas
22323
single,single-post,postid-22323,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
apple9

Õunahooaja kõrghetk on käes ja puud viljadest lookas

Erilised ahjuõunad

Vaja läheb:

10 Antoonovkat või muud suuremat sügisõuna
200 g martsipanimassi
100 g sulatatud võid (pool täidiseks, pool õunte veeretamiseks)
peotäis metsapähkleid
sorts brändit või konjakit
2 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli

Valmistamiseks koori õunad ja eemalda neilt südamik nii, et õuna õõnsuse põhi jääks terveks. Riivi martsipanimass kaussi ning sega koos hakitud pähklite, brändi ja poole koguse sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Täida õunad saadud seguga. Sega teine pool sulanud võikogusest kokku suhkru ja kaneeliga ning veereta õunu või-kaneeli-suhkrusegus ning tõsta ahjuvormi. Küpseta 180 C ahjus 30-40 minutit – sorditi võib küpsemisaeg erineda. Paku koos jäätisepalliga.

Õunte täitmiseks võib martsipani asemel kasutada ka veevannil sulatatud śokolaadi. Samuti võib juba täidetud õunad mähkida lehttaina sisse ja siis küpsetada.

Lihtsama ja lastesõbralikuma variandi valmistamiseks sega pruun roosuhkur kaneeli ja kardemoniga. Suhkrusegu sega kokku täistera kaerahelveste ja hakitud metsapähklitega.

Mõnusat ubinaaega!

No Comments

Post a Comment